Evalytics voor hoger onderwijs

Bij Evalytics staat eenvoud, flexibiliteit en gebruikersvriendelijkheid voorop.

Met Evalytics richt je
het evaluatietraject precies
naar behoefte in

Plan, stel samen, controleer, voeg toe en verwijder. Gebruik standaardvragen of op maat gemaakte vragensets voor benchmarking. Analyseer resultaten en maak rapportages. Evalytics is het ideale evaluatieprogramma voor het hoger onderwijs.

Evaluaties inplannen via de evaluatiekalender

De ‘Evaluatiekalender’ is een functie speciaal ontwikkeld voor hoger onderwijs waarmee je (ver) van tevoren evaluaties kunt plannen. Evaluatiegegevens worden automatisch geïmporteerd in Evalytics door een koppeling met het bronsysteem.

Vragen van de docent

Nadat de evaluatie is aangemaakt heeft de docent de mogelijkheid om een aantal vragen toe te voegen of te verwijderen voordat de evaluatie wordt afgenomen.

Controle door verantwoordelijk medewerker

De kwaliteitsmedewerker en/of cursuscoördinator controleert of de toegevoegde vragen goed aansluiten bij het doel van de evaluatie.

Hoge responscijfers

Maak het respondenten gemakkelijk en evalueer ‘live’ in de klas of nodig ze uit voor een evaluatie op afstand. Inloggen kan gewoon met de eigen inloggegevens van de Hogeschool of Universiteit. Door de koppeling met SURFconext zijn geen extra wachtwoorden of complexe acties nodig.

Live in de klas evalueren

Met de aanwezige studenten evalueert de docent in de klas met een (QR-)code. Live in de klas evalueren zorgt voor een hoog responspercentage en is daarom erg effectief!

Evalueren op uitnodiging

De uitnodiging voor de evaluatie wordt verstuurd op de aangegeven startdatum. De student kan de evaluatie invullen via app of web. Thuis, op school of bijvoorbeeld in de trein!

Onmisbaar hulpmiddel bij kwaliteitsonderzoek en -verbetering

Verbeter de kwaliteit van opleidingen door flexibel en formatief te evalueren. Analyseer na elke evaluatieronde de resultaten en stel verbeterplannen op. Door Evalytics cyclisch in te zetten kunt u kwaliteit verhogen door verbeteringen te volgen, aan te passen en te borgen.

Feedback toevoegen na afloop van de evaluatie

Een goede terugkoppeling van de resultaten naar studenten is essentieel. Met een paar klikken stel je een compacte terugkoppeling samen die verstuurd kan worden naar de app en/of e-mail. Als afsluiting van de evaluatie kan er voor het vak een kwaliteitsborging worden geschreven.

Hoogwaardige rapportages

Evalytics realiseert kwalitatief hoogwaardige rapportages op module-, docent- en evaluatieniveau. Met één druk op de knop exporteert u deze rapportages naar studenten, docenten, managers en externe partijen.

Of neem contact met ons op!

Meer weten over Evalytics? Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.